Exposició: Şükran Moral

Şükran Moral
The World From the Inside

Şükran Moral, Married with Three Men, 2010 (fotograma del vídeo). Vídeo de la performance © de l’obra, Şükran Moral, 2018

> Inauguració: 12 de juliol de 2018 a les 20h.
> Encontre amb la comissària: 19h

Es Baluard. Museu d’Art Modern i contemporani de Palma

La primera exposició individual a Espanya de l’artista turca  internacionalment reconeguda Şükran Moral mostrarà quatre de les seves principals obres a Es Baluard Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma.

Şükran Moral és una de les figures influents de l’art contemporani turc. Les seves obres i vídeos performatius tracten temes limítrofs sobre els rols de gènere i sobre les seves estructures de poder. Provoca trencant tabús, tradicions desafiants i estructures jeràrquiques de naturalesa social, cultural i política, així com qüestionant les condicions marc de la història de l’art.

Moral inscriu les seves accions artístiques en l’espai públic, dominades per normes socials formals i informals, reconegudes o imposades, per provocar una mena de curtcircuit en mecanismes perceptuals. Sigui en un bordell (Bordello, 1997), un bany turc per a homes (Hammam, una actuació realitzada el 1997 per a la Biennal d’Istanbul), una plaça del poble (Marriage with Three Men, 2010), l’actitud que l’artista assumeix a aquests espais parteixen completament del concepte teatral èpic per apropar-se al que el gran escriptor espanyol Francisco de Quevedo crida l’experiència del ‘món des de dins’.

més informació