Solstici d’estiu a la Seu

El dijous 21 de juny, dia del solstici d’estiu, la Societat Balear de Matemàtiques, juntament amb el Capítol Catedral, organitzarà una interessant activitat dividida en dues parts.

En primer lloc, es contemplarà en directe l’efecte invers del calidoscopi del solstici d’hivern, és a dir, com la projecció de la rosassa del portal major s’alinea sobre la rosassa de l’altar, coneguda com l’Oculus Major. Aquest fenomen s’explicarà amb l’ajuda d’una maqueta de la Seu i el moviment solar, regal del Museu de Matemàtiques de Catalunya.

En segon lloc, la Societat Balear de Matemàtiques presentarà una composició de 49 fotografies fetes durant tot un any del sol a la Seu. Cada setmana han realitzat la mateixa fotografia a la mateixa hora per observar el moviment aparent del sol. Aquesta composició ens mostrarà, per tant, el camí del sol a un moment donat durant tot l’any, sorprenent per la seva bellesa. Aquesta imatge és, en realitat, la signatura del funcionament harmònic del sistema solar.

L’acte s’iniciarà a les 20’15h i l’accés es realitzarà pel Portal de l’Almoina. Entrada lliure per a tots els interessats.

més informació